Hej på er och Välkomna till min blogg.

Jag heter då Leena och är 54 år, boende i Stockholms förorter. I 40 år har jag haft min diagnos Typ 1 Diabetes. I ärlighetens namn på dagen 14 november är det 40 år.

Jag vill med denna sida belysa att leva med diabetes är inte alltid en guldkant om vi ska uttrycka oss milt.

Att det finns massa jobbiga situationer och saker som händer under årens lopp som påvisar sämre värden och skäll från berörda läkare och övriga vårdgivare.

Jag vill oxå lyfta fram att det finns diabetiker som har psykosociala problem som man inte ska lyfta fram då detta inte ingår i God diabetesvård.

Saker som man inte ska ha eller rättare sagt inte får benämna högt som diabetiker är : Alkoholproblem, Narkotikaproblem, Psykisk ohälsa, Icke träningsbenägen, Bullemi eller anorexi…m.m

Den envisa diabetikern belyser dessa saker och att leva med sin sjukdom i förnekelse. Om hur livet ser ut när man efter 35 år ändrar stil och faktiskt börjar ta hand om sin sjukdom. hur samhället ser på en person som är sjuk och det behöver inte bara gälla diabetes.

Hur man inte utgår från individen i vård delen utan ifrån staplar och diagram.

Pekpinnarnas tid är inte 100 förbi ännu men tack och lov så är det på väg åt det hållet och det gäller framför allt Typ 2 diabetikerna.

Den här bloggen kommer handla om  vardagen om problem och lyckostunder om alla underbara tankar man får som sen blir omkullslagna för att man är sjuk.

Om det J****r anamma man måste ha för att orka ta hand om sig och att få omgivningen att förstå.

Vill du hänga med ?

Följ min blogg så tar vi en bit i taget

// Leena

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.