Vem är du denna kvinna som skapar en hemsida på det här sättet?

Jag heter Leena och är 52 år i skrivandets stund har jag haft diabetes ganska exakt 38 år mitt debutdatum var 14 november 1979. Jag har i 35 år av dessa 38 år förnekat min sjukdom och gjort allt för att inte behöva ta hand om den. På senare år har jag kommit underfund med vikten av att ta hand om sjukdom även om jag lyckas dra på mig en del följdsjukdomar så satsar jag nu på en hälsosam diabetes livs stil med allt vad det innebär.

Jag är en person som arbetat inom bemanning i 30 år första 11 åren som konsult på fältet vilket passade mig kanon då jag var ensamstående mamma till 2 söner. Efter dessa 11 år blev jag bemanningsansvarig och senare både bemanning samt kundansvarig. Jag älskar mitt yrke och att kunna lösa problem som allt som oftast uppstår är mitt gebit. Jag är även en person som håller ihop mitt liv med en massa ironi och humor.

Jag är uppvuxen i en stor familj med 3 bröder och väldigt aktiva föräldrar inom föreningslivet. Vi har alltid fått lära oss att vara starka och göra det vi ska utan att gnälla. Familjen har flyttat runt en del och testat olika företagsinriktningar. Det kanske har varit både på gott och ont för mig som nyupptäckt diabetiker i tonåren.

Med min nya livsstil som jag kontinuerligt jobbar på då jag förstått att man inte kan vakna en morgon och ha ändrat på 35 års sätt att leva. Så vill jag dela med mig av baksidan som inte får synas eller höras när man har en kronisk sjukdom i kombination av psykisk ohälsa. Detta kommer jag göra i form av så kallade WorkGroups och att ha föreläsningar. Ni kan läsa mer om båda dessa delar under fliken ”tjänster”. Meningen är att personer som liksom jag själv levt eller lever med baksidan och tycker att det är svårt att komma vidare ska kunna delta i en WorkGroup för att få råd och stöd på vägen. Vad det gäller föreläsningarna så kommer jag prata om diabetes och den psykiska aspekten utifrån min egna upplevelse och det sätt jag levt på och hur jag tror att vården kunde ha samarbetat med mig på ett annat sätt än vad som gjorts under alla år.

I min värld så är detta enormt viktigt ur sjukdoms synpunkt och att få människan bakom sjukdomen som lever mitt i livet med på tåget.

Jag har skrivit en bok, Ensam är stark? Den handlar om mitt liv på ett mycket avskalat och naket sätt berättar jag om mig själv och mitt destruktiva beteende under årens lopp. Destruktiva beslut och destruktiva lösningar innan allt vände. En uppföljning är påbörjad och släpps under 2018. Jag hoppas innerligt och från djupet av mitt hjärta att jag kommer kunna hjälpa personer på vägen, att jag kommer kunna belysa detta mot vården. Jag har bestämt mig för att gå på mina barnbarns bröllop om 20 år eller så.

Ska du med på tåget mot framtiden ihop med mig?

// Leena